csütörtök, 14 május 2020 12:02

Hirdetmény - ellenőrzött bejelentés

HIRDETMÉNY

 

Tisztelt Ügyfelek!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a Kormány 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelete speciális szabályokat tartalmaz a települési önkormányzat jegyzője hatáskörébe tartozó, kérelemre induló, engedély kiadására irányuló eljárásokra, amelyek 2020. május 18-án indulnak.

Az új eljárási szabályok alapján az engedélyköteles tevékenység – az e rendeletben foglalt kivételekkel – engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül, az ellenőrzött bejelentéstől számított nyolc napon belül közölt értesítés közlését követően végezhető – a tevékenység végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén – az engedélyre jogszabályban meghatározott hatályossági időtartam alatt.

Az ellenőrzött bejelentés (a továbbiakban: bejelentés) elektronikus úton tehető meg. Elektronikus úton megtett bejelentésnek minősül e rendelet tekintetében az ügyfélkapu útján, elektronikus űrlap útján, általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás útján, valamint e-mail útján megtett bejelentés is.

A Kormányrendelet alapján a települési önkormányzat jegyzője a bejelentés fogadására köteles egy kizárólag erre a célra szolgáló e-mail-címet biztosítani, amely a beérkező bejelentésről az ügyfél részére automatikus elektronikus visszaigazolást küld.

A Kormányrendelet 3.§ (2) bekezdése alapján az e-mail elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Sátoraljaújhely, 2020. május 14.

dr. Rózsahegyi Ferenc

jegyző

menu-logo