Polgármesteri köszöntő

 

Köszöntöm Önt Sátoraljaújhely város honlapján!

Remélem, hogy az itt kapott információk és aktualitások érdekessé teszik mindenki számára a lapot, azoknak is akik itt élnek Sátoraljaújhelyben és azoknak a kedves olvasóknak is, akik érdeklődnek városunk iránt. Remélem sikerült felkeltenünk az érdeklődést, és ezáltal egyre többen lesznek kíváncsiak településünkre és ellátogatnak hozzánk.

Városunk komoly hagyományokkal és történelmi múlttal rendelkezik, rangját több mint 750 éve kapta. Ebből is látható, hogy az itt élő emberek természetesnek veszik a polgári gondolkodást. Sátoraljaújhely város gazdag történelmi múlttal, építészeti értékekkel rendelkezik, sajátos felvidéki kisvárosi hangulatot áraszt.

Évszázadokig megyeszékhely volt, majd járási központ, de a trianoni határok nagyon kedvezőtlenül befolyásolták nemcsak városunk, hanem az egész térség gazdasági, kulturális és történelmi életét is. Jelenleg a körzet természetes gazdasági, igazgatási, kereskedelmi, egészségügyi, oktatási és kulturális centruma. A múltban, mában és remélhetőleg a jövőben is a Tokaji bor kereskedelmi központja lesz.

Városunk fejlődésnek indult, egyre több munkahely teremtődik, teljes körű intézményhálózatunk van és a természeti adottságainkban rejlő lehetőségek mértéke felbecsülhetetlen. megtalálhatók itt a téli sportok iránt érdeklődők szórakozási lehetőségei, hagyományos fesztiváljaink módot adnak a kulturált szórakozásra. Említhetnénk a természetjárást és a méltán híres tokaji bor kapcsán a borturizmust is.

Városunk polgárai barátságosak, vendégszeretők, hívjuk és szeretettel várjuk városunkban. Reméljük, hogy a jövőben nemcsak az Interneten hanem személyesen is találkozhatunk.Szamosvölgyi Péter polgármester

menu-logo