hétfő, 15 augusztus 2022 15:03

Pályázati felhívás: Esély Otthon Sátoraljaújhelyen lakhatási támogatás benyújtására

 

P Á L Y Á Z A T I   F E L H Í V Á S

Esély Otthon Sátoraljaújhelyen lakhatási támogatás benyújtására

 

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata az EFOP-1.2.11-16-2017-00041 számú, Esély Otthon Sátoraljaújhelyen elnevezésű projekt keretében, Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Esély Otthon - „Esély Otthon Sátoraljaújhelyen” ösztönző támogatásainak Szabályzatáról hozott 261/2021.(IV.26.) határozata alapján pályázatot ír ki a 18-35 év közötti korosztályba tartozó fiatalok számára.

A projekt keretében 14 önkormányzati tulajdonú lakás került felújításra és bútorokkal, háztartási gépekkel felszerelésre, melyet a pályázók 2 éves időtartamra kaphatnak meg. Ezen időszak alatt bérleti díjat nem, csak a rezsiköltségeket kell fizetniük, valamint közösségi célú önkéntes tevékenységet kell végezniük.

A felsoroltakon kívül számos olyan rendezvény és program megrendezésre kerül, melyeken a fiatalok munkaszerzési, elhelyezkedési ismereteket, tanácsokat kapnak.  

Jelen pályázati forduló keretében az alábbi lakások kerülnek kiutalásra:

 

 

Cím

Szobaszám

Komfortfokozat

Alapterület/m2

 1.

3945 Bányácska utca 12.

1

összkomfortos

45

2.

Kazinczy utca 48.

3

összkomfortos

86

 3.

Kazinczy utca. 53.

2

komfortos

76

4.

Jókai Mór utca 43. 2.

1

összkomfortos

52

5.

Hajnal utca 6. III/16.

2

komfortos

51

A pályázók köre:

Pályázatot nyújthatnak be azon 18-35 év közötti hiányszakmával rendelkező fiatalok, akik Sátoraljaújhelyen lakóhellyel rendelkeznek vagy a településen kívánnak letelepedni és Sátoraljaújhely közigazgatási területén működő munkáltatónál dolgoznak, vagy kívánnak munkát vállalni.

A részletes támogatási feltételek és információk a pályázati szabályzat és pályázati űrlapok elérhetők a http://www.nyilvanossag.satoraljaujhely.hu/eselyotthon/letoltes.htm oldalon.

A pályázat elbírálása:

A beérkezett pályázatok a fent megnevezett határozat mellékletét képező meghatározott szempontrendszer alapján kerülnek rangsorolásra, és ennek figyelembevételével a Szociális és Egészségügyi, a Gazdasági, Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási, valamint a Nevelési- Ifjúsági, Civil- Sportügyi és Közművelődési bizottságok döntenek együttes, zárt ülés keretében a támogatás elbírálásáról.

A pályázatok benyújtásának ideje: 2022.szeptember 12. napja 16:00 óra.

A pályázatok benyújtásának módja:

Személyesen, vagy postai úton a Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatalban, (3980, Sátoraljaújhely, Kossuth tér 5.), elektronikusan az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A pályázati döntés várható határideje: 2022. szeptember 30.

A támogatások kezdő időpontja: 2022. október 15.

 

Sátoraljaújhely, 2022. augusztus 15.

 

Szamosvölgyi Péter sk.

polgármester

menu-logo