kedd, 19 január 2010 12:01

ADÓCSÖKKENTÉSI LEHETŐSÉG!!!

ADÓCSÖKKENTÉSI LEHETŐSÉG!!!
annak érdekében, hogy tehergépjármű adója ne emelkedjen!

 

Tisztelt gépjármű tulajdonosok!

2010. január 1-jétől megváltozott a gépjárműadó törvény. Az adó alapja változatlan, de a mértéke a gépjárművek döntő többségénél 15%-kal nő.

Annak érdekében, hogy adója ne emelkedjen, az alábbiakat figyelmesen olvassa el és lehetőleg 2010. február 15. napjáig mutassa be az előírt okmányokat:
A légrugós vagy azzal egyenértékű rugózási rendszerű – ide tartozik az útkímélő tengellyel rendelkező jármű is – nyerges vonatató, tehergépjármű, valamint autóbusz után marad az 1200,-Ft/megkezdett 100 kg adómérték.
A gépjárművek adóztatása központi nyilvántartás alapján történik, mely 2010. évre vonatkozóan a légrugós vagy azzal egyenértékű rugózási rendszerű járműveknél ezt a jellemzőt nem tartalmazza.
Ahhoz, hogy e járművek továbbra is ezzel az adómértékkel adózzanak, az adózónak az önkormányzati adóhatóságnál a közlekedési hatóság (Nemzeti Közlekedési Hatóság) által kiadott hatósági bizonyítvánnyal vagy igazságügyi gépjármű-közlekedési műszaki szakértő szakvéleményével, vagy „útkímélő tengely” bejegyzést tartalmazó forgalmi engedély bemutatásával igazolnia kell a „légrugózás” tényét.
Kérem a gépjármű adó fizetésére kötelezett adózókat, hogy a „légrugózás” tényéhez szükséges bejelentésüket a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjánál tegyék meg lehetőleg még a 2010. évi gépjárműadó kiszabása előtt, 2010. február 15. napjáig.
Ez a határidő nem jogvesztő, a kiszabott adó az igazolás alapján módosítható.
A nem légrugós rendszerű tehergépjárművek, autóbuszok után, illetőleg a légrugózás tényét tanúsító adózói írásbeli bejelentés hiányában az adó mértéke 1380,-Ft/megkezdett 100 kg lesz.

Sátoraljaújhely, 2010. január 18.

                                                                                                                 Fedorné dr. Fráter Zsófia sk.
                                                                                                                          címzetes főjegyző

menu-logo