csütörtök, 07 január 2010 21:58

Dr. Hörcsik Richárd nyilatkozata

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az Országos Választmány döntése alapján a FIDESZ-KDNP Szövetség újra engem jelölt BAZ megye 10. számú választókerületben. Külön öröm számomra, hogy az elnökség és Orbán Viktor Elnök Úr személyes bizalmát is élvezem, hiszen a jelölti meghallgatásom is sikeres volt.


Mindezek, illetve a zempléni Fidesz tagság támogatása mellett vállalom a jelöltsége, és az ezzel járó munkát, felelősséget.
Hiszen nem állhatunk meg, folytatnunk kell a térség felzárkóztatását, sok problémát kell még megoldanunk a Hegyköztől Bodrogközig, Hegyaljától Sátoraljaújhelyig.
Sokat tettünk az emberekkel, a települések polgármestereivel együtt azért, hogy ellenszélben is pályázatok útján forrásokat tudjunk lehívni és beruházások valósuljanak meg akár Sátoraljaújhelyben, akár Sárospatakon. Engedjék meg, hogy kitartó munkájukat ezúton is megköszönve bízom a további együttműködésünkben.
Mindezek ellenére azonban még sok a teendő.
Úgy gondolom, hogy a következő, reményeim szerint polgári kormány lehetőséget adhat az itt élőknek, esélyt a boldogulásra és a könnyebb életre. Látjuk és tapasztaljuk, hogy mennyire elkeseredettek az emberek, az elmúlt 8 évben megszorítást megszorítás hátán kaptak annak ellenére, hogy ők nem tehettek semmiről, nem dolgoztak kevesebbet és rosszabbul, mint azelőtt.
Nos, én úgy látom, hogy ez a térség a zempléni emberekkel együtt hatalmas tartalékokkal rendelkezik, amelyeket a FIDESZ kormány segítségével könnyebben tudunk majd kihasználni, hiszen nagyon nagy a munkanélküliség országos szinten is, a fiatalok elhagyják a vidéket, a népesség csökken, és öregszik. De vannak olyan adottságaink, amelyek segíthetnek a problémákon: itt van a Bodrog, a Zempléni Hegység, a Tokaji bor, a termálvíz, mind-mind az idegenforgalom alapjai lehetnek. A Hegyközben a falusi turizmus lehet a jövő záloga, ahogyan a Bodrogközben a mezőgazdaság. Az egyik fő szövetségesünkkel, a MAGOSZ-al olyan szociális bolthálózat kiépítésére fogunk törekedni, amelyek az ország több pontján sikeresen segíti az embereket friss, jó minőségű, magyar élelmiszerekhez juttatni kedvező áron, hiszen nagyon sok településen szükség lenne erre itt, Zemplénben is.
Tehát én úgy látom, egy kormányváltás után komoly lehetőség lesz arra, hogy könnyebben tudjak majd én személy szerint is lobbizni a zempléni polgárokért a választókerületért, amennyiben jövő tavasszal ismét megtisztelnek bizalmukkal."

menu-logo