csütörtök, 19 február 2009 01:17

FELHÍVÁS

FELHÍVÁS

 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Idősbarát lakásprogram” keretében pályázati felhívást tett közzé idős, gondozásra szoruló emberek részére,, melynek keretében ezen személyek életfeltételeinek saját otthonukban történő javítását tűzték ki célul. Mindezt a lakások olyan komfortjavító kisebb felújításával szeretnék megvalósítani, amely a rászoruló beteg személyek mindennapi életvitelét megkönnyíti, s ezáltal önálló életvitelüket javítja.

 

 

A pályázat lehetővé teszi az idős emberek lakásában a biztonságos és önálló használathoz szükséges műszaki átalakítások, akadálymentesítési feladatok elvégzését, amellyel a szociális alapszolgáltatásban, vagy alapszolgáltatásokban már részesülő idős gondozottak életfeltételeit javítja.

 

Pályázók köre:

Olyan magyar állampolgárságú, időskorú (65 évnél idősebb), szociális alapszolgáltatásban, vagy alapszolgáltatásokban részesülő magánszemélyek

 

    • akik saját tulajdonú ingatlanukban,

 

    • önmaguk részére igazolt haszonélvezettel terhelt ingatlanban,

 

    • legalább öt éves (de minimum 2012-ig tartó) határozott idejű szerződéssel biztosított önkormányzati, vagy állami tulajdonban lévő lakásban,

 

    • határozatlan idejű szerződéssel biztosított önkormányzati, vagy állami tulajdonban lévő lakásban élnek.



 

Pályázat módja:

Pályázni írásban, pályázati űrlap kitöltésével és az abban előírt mellékletek csatolásával lehet. A pályázat során kötelező a szociális alapszolgáltatást nyújtó legalább egy szervezet együttműködése.

A pályázat bemutatja az ingatlanban elvégzendő műszaki átalakítások indokoltságát, szükségességét, valamint a pályázó további életvitelében várható eredményét.

 

Egy pályázó által pályázható összeg: minimum 100.000 Ft, maximum 400.000 Ft. Az önrész mértéke: 0 Ft.

 

A pályázatok beadásának határideje: 2009. február 23. hétfő éjjel

 

További információk, az Egyesített Szociális Intézmény Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatánál kérhetők.
 

 

menu-logo