szerda, 11 február 2009 16:05

Felhívás

Felhívás


Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a holicsi székhelyű GIS Skalica Rt többfunkciós duzzasztógát építését tervezi a szlovákiai Zemplén község térségében a Bodrog folyón, a magyar-szlovák államhatártól számított 10,610 fkm szelvényben.

 

 

A tervek szerint a duzzasztógát állandó küszöbmagassága a Tiszalöki Vízlépcső 93,00 mBf állandó duzzasztási szintje alatt maradna. Ez a pont a létesítés tervezett térségében csak minimális mértékben haladja meg a Bodrog mederfenekének jelenlegi magassági szintjét. A 93,00 mBf feletti vízszintszabályozást egy mozgatható zsilipszerkezettel végzik majd. A duzzasztógát teljes magassága a jelenlegi folyómeder aljától számított 8,0 m szint lesz. A duzzasztási magasságot még nem határozták meg véglegesen, így a gát mögötti tározótér nagysága is csak becsült, ami 50 és 100 ha között változhat. A létesítmény visszaduzzasztó hatása az előzetes számítások szerint a Laborc folyón a magyar államhatártól számított 35,757 fkm-ig észlelhető.

 

A tevékenység által érintett területet délen Magyarország határolja, Magyarországon a legközelebbi települések Felsőberecki, Alsóberecki és Sátoraljaújhely.

 

A duzzasztómű előzetes vizsgálati dokumentációja, környezeti hatásvizsgálatáról készült magyar nyelvű tanulmány tartalmi ismertetője megtekinthető a Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságán, továbbá a város honlapján: www.satoraljaujhely.hu.

 A tervezett beruházással kapcsolatban írásban észrevételt lehet tenni, a közlemény megjelenését követő 21 napon belül,  2009. február 21. napjáig  a Jegyzői Titkárságon.

Kivonat letöltése

Közlemény letöltése

 

menu-logo