Zempléni Vízilabda Klub

Telephely/cím

3950 Sárospatak Eötvös u.15.

Képviselő/kapcsolattartó

Erdei János elnök

Telefon

+36 70 940 17 99

Email

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook

https://www.facebook.com/zempleni.vizilabdaklub

   

edzés lehetőségek

időpont/helyszín

korcsoport/edző

Sátoraljaújhely

H-SZ-P   16.00-tól 18.00-ig

Méhész László

Sárospatak

K-CS   16.00-tól 18.00-ig

Méhész László

 

A Zempléni Vízilabda Klub Egyesület 2005-ben alakult, szó szerint a nulláról kezdve a sportág összes mozdulatát. Kezdetben lécekből összerakott kapukkal, kölcsön kapott labdákkal játszottunk és edzettünk. Később sok lelkes szülő és Bardi Miklós akkori iskolaigazgató segítségével folyamatos lett a munka. Sátoraljaújhely város polgármestere, Szamosvölgyi Péter a kezdetektől, Sárospatak városa pedig 2006-ban, Hörcsik Richárd polgármesterré választásával fogadta be az új sportágat az érdeklődők nagy örömére. A térségben egyedülállóan a Sárospatakon és a Sátoraljaújhelyben sportoló gyermekek, fiatalok szülei közösen alapították meg az Egyesületet, mindkét Önkormányzat támogatja a programokat és a szervezet működését.

Leigazolt játékosainak száma a 2011/2012-es szezon óta 36 főről 108 főre emelkedett. További kb. 40 fő rendszeresen jár edzésekre, de leigazolásuk eddig még nem történt meg. Célunk az utánpótlásbázist jelentő Gyerek IV. és Gyerek V. korosztály további kb. 20 fő, versenyzésre alkalmas (tehát a szabályokat és az alapvető játéktechnikai és taktikai elemeket ismerő) leigazolt sportolóval való kibővítése.

Mint utánpótlás bázis, a régióban szeretnénk megtartani az eddig kivívott helyünket, hiszen büszkélkedhetünk több olyan játékossal is, akik a régióban, illetve országosan működő kiemelkedő klubokhoz csatlakozva lehetőséget kaptak az OB I-ben, az OB I/B-ben, illetve a válogatott csapatokban való szereplésre.

Legnagyobb sikerünk Máté Zsuzsanna és Zajácz Hanna kiváló szereplése. Előbbi, szlovákiai magyar kislány 2019-ig a BVSC, jelenleg az FTC, illetve a felnőtt válogatott játékosa, utóbbi sátoraljaújhelyi kislány az Eger színeiben felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, tagja volt az ezüstérmet szerzett Universiade válogatottnak és őt is több alkalommal beválogatták a korosztályos magyar válogatott keretbe.

  1. júliusában fiókcsapat megállapodást kötöttünk az OB I-es MVLC-vel, annak érdekében, hogy Zemplénből minél több gyereket tudjunk az országos utánpótlás bajnokságban szereplő és kiváló utánpótlás műhelyként dolgozó, valóban XXI. századi infrastuktúrával és anyagi háttérrel rendelkező OB I-es csapathoz eljuttatni. Sisán Balázs és Vismeg Botond az MVLC felnőtt OBI-es csapatában is szerepel, Méhész Kolos az FTC, Géczy Balázs pedig az OSC OB/I.B-s csapatában játszik. A 2003-as születésű Vismeg Zsombor állandó résztvevője a korosztályos válogatott csapatnak, korosztályos EB bronzérmes, valamint a Miskolc felnőtt OB I-es csapatában is bemutatkozott már. Ezeken kívül van játékosunk a KSI-ben, Nyíregyházán és sikeres leány sportolóink az Egerben és a Honvédban is. Az egyesület volt sportolói közül ma is az egyesületben dolgozik Máté Dávid és Körösi Ádám kiváló edzőként, sok volt vízilabdás lett sportszakember, edző, vagy testnevelő, illetve büszkék vagyunk Soltész Norbertre, aki OB/I-es minősítésű aktív játékvezetőként segíti a sportágat szerte az országban.

 

Sportág/egyesület rövid története:

Természetesen folyamatosan törekszünk a források növelésére, hogy minél több gyermek vegyen részt a programokon. Célunk, hogy több korcsoportot indítsunk a bajnokságban lehetőséget teremtve a versenyszellem és közösségi magatartás fejlesztésére.

A határon túl élő szervezetekkel (Kassa, Ludwigsburg, Cannstadt, Eperjes) vízilabda sportszervezeteivel szakmai együttműködés kiépítésén dolgozunk, melynek célja az egészséges életmódra nevelés, a nemzeti értékek és történelmi hagyományok megismertetése.

A nyári napközis tábor sok szülőnek jelent nagy segítséget a szünidőben, hiszen a biztonságos környezet mellett gyermekük úszásoktatást, egészséges életmódra nevelést, és rendszeres sportnevelést kap.

Az Egyesület alapítása óta a fogyatékos gyermekeket integráltan foglalkoztatja az egészséges gyermekekkel közösen, ezzel a programmal a gyerekek toleranciáját, elfogadó képességét fejlesztjük.

A közösségi rendezvényeken kívül segítséget nyújtunk az fiatalok napi problémáinak megoldásában, szükség esetén információkkal, tanácsadással segítjük ügyeik intézését. Pl. tanulmányi ösztöndíjak, üdülési csekk igénylése, fogyatékos gyerekek támogatása stb.

Célkitűzésünk, hogy a régió OB I-es, illetve alsóbb osztályú csapataiba képezzünk vízilabda játékosokat, ezzel is elősegítve a magyar vízilabdasport utánpótlás bázisának kiszélesítését. A képzés célja az, hogy minél több játékost adjunk a magyar vízilabdának és gondozzuk, menedzseljük a kimagasló tehetségeket

 

menu-logo