Diáksport Bizottság

A megyében 11 Diáksport Bizottság működik. Ezek közül egyik a Sátoraljaújhely és vonzáskörzete DSB.

A DSB 1988-ban alakult, elnöke 2018-ig Vitányi Mihály volt, majd Pribojszkiné Emri Gabriella lett, titkára Dr. Esztergomy Zoltánné.

Kezdetben 17 ,napjainkban 13 iskola részvételével rendezzük a diákolimpiai és szabadidős versenyeket.13 sportág versenyeire nevezhetnek Sátoraljaújhely, Hegyköz és Bodrogköz iskolái. Labdarúgás(4 korcsoport, női labdarúgás, futsal) és atlétika (3 korcsoprt)sportágakban őszi-és tavaszi selejtezőket(a selejtezők győztesei jutnak tovább a körzeti döntőre),mezei futás, asztalitenisz, játékos sport, úszás, kosárlabda, kis iskolák labdarúgás sportágakban kevesebb a nevezés, ezért selejtező nélkül a körzeti döntőn dől el a továbbjutás sorsa a megyei elődöntőre vagy a megyei döntőre. Városunkban működik az Általános Iskolai Sport Bizottság is. Feladata a városi szabadidős versenyek rendezése.

Ezek a következők: labdarúgás, mezei futás, asztalitenisz, játékos sport, atlétika, terematlétika, úszás, sakk-versenyek és két nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvény, az 1848m-es és az 1956m-es úszás teljesítménypróba.

A versenyek, rendezvények lebonyolításában a testnevelők aktivan résztvesznek, felkészülten hozzák a tanulókat a versenyekre és a diákolimpián győztes tanulókat elviszik a megyei versenyekre, ahol szép eredményeket érnek el, dicsőséget szerezve iskolájuknak, városunknak, szüleiknek és egy jó eredmény sikerélmény számukra is, mely további munkára ösztönzi Őket.

A versenyek megrendezésére nagyon jól felszerelt labdarugó pálya, atlétika pálya, sportcsarnok, uszoda és iskolai tornatermek állnak rendelkezésünkre. A város vezetőinek, az iskolák igazgatóinak a támogatását és segítségét is mindenkor és minden körülmények között megkapjuk. Köszönet érte!

menu-logo